Català Español

Alumnes de P5 i de 5è de Primària posen en marxa, un curs més, el projecte dels Padrins de lectura

Aquest divendres 6 d’octubre s’ha posat en marxa, un curs més, la iniciativa educativa dels Padrins de lectura, en què els alumnes de 5è de Primària compartiran estones de lectura amb nens i nenes de P5, que encara estan començant a introduir-se en el món dels llibres.

Prèviament a la trobada entre padrins i fillols, els alumnes de 5è havien estat treballant a classe les característiques dels nens i nenes de P5 i també els hi havien escrit una carta per donar-se a conéixer i fer un primer contacte.

Així doncs, aquest divendres els alumnes de 5è han posat en marxa el joc que havien preparat per poder conéixer millor als seus fillols de les classes dels Archaeologists i els Astronomers. A banda, els fillols han lliurat un regal als seus padrins com a present de benvinguda.

A partir d’ara, padrins i  fillols tindran una cita els divendres per la tarda (divendres alternatius), tenint un lloc per compartir coneixements, habilitats, petits problemes, emocions… I, com no, també fer nous amics i no trobar-se sols en aquesta nova etapa que acaben de començar. De fet, aquesta iniciativa s’allarga durant dos cursos, ja que el següent curs, quan uns facin 6è i els altres 1r continuarà la seva relació com a padrins i fillols.

Aquesta experiència, que s’aplica també en altres escoles La Salle, és molt enriquidora i té com a objectius més significatius:

  • Afavorir la comunicació entre l’alumnat de diferents etapes.
  • Assumir el compromís i la responsabilitat de vetllar pels més petits durant l’activitat.
  • Fomentar el gust per la lectura.