Català Español

El alumnes de 6è estrenen un curtmetratge sobre la llegenda de “La Roca Monera”, en el marc de les activitats del Pla Educatiu d’Entorn de Tarragona

La Salle Torreforta ha estat participant molt activiment a les activitats de les Jornades Culturals 2018-2019 que el Pla Educatiu d’Entorn de Tarragona ha estat organitzant.

Sota el títol “Llegendes i Rondalles del Camp de Tarragona (Amb una mirada de gènere)”, els centres educatius de Ponent, s’han centrat en les llegendes i rondalles del Camp de Tarragona i han fet una mirada de gènere.

Els alumnes de 6è, han estat treballant, en el marc de l’assignatura de llengua catalana, la llegenda de “La Roca Monera”. L’activitat del PEE consistia en treballar aquesta llegenda, donar-li una mirada de gènere, realitzar un curtmetratge i un pòster-cartell del mateix.

Participar en aquesta activitat els ha permès que durant el segon trimestre els alumnes de 6è han tingut “Les llegendes” com a projecte de l’assignatura de Llengua Catalana.

Així doncs, han investigat què és una  llegenda, han buscat llegendes d’altres indrets, les han explicat als seus companys i, fins i tot, han escrit llegendes, ja que han participat al Concurs de l’Olga Xirinacs amb aquest gènere.

A partir d’aquest treball previ, han treballat “La llegenda de la Roca Monera” i l’han il·lustrat. Posteriorment, l’han actualitzat donant-li importància al valor del respecte i han fet una petita animació entre plastilines, dibuixos i collages.

També han participat als taller realitzats pels alumnes del CFGS d’Animació Sociocultural i Turística de l’Institut Vidal i Barraquer, on els van explicar la llegenda amb titelles d’una manera ben divertida i espontània.

Finalment, durant la setmana de Sant Jordi, han anat per les classes de Primària explicant la llegenda i anunciant la seva estrena.

Tots els curmetratges fets per les escoles es van estrenar el dijous 25 d’abril al Centre Cívic de Torreforta dintre d’un acte molt especial i emotiu, on van poder assistir professors, alumnes i famílies del alumnes que han participat.

D’altra banda, el divendres 26 s’ha fet l’estrena al teatre de l’escola, on s’han convidat als padrins i als fillols. De fet, els fillols, com a mostra d’agraïment, els han fet entrega d’unes claquetes ben originals.

El resultat ha estat molt satisfactori. Totes les famílies esteu convidades a accedir a la pàgina web de Lectura i entorn i gaudir dels treballs realitzats per totes les escoles.