Català Español

El periodista Ricard Lahoz apropa el funcionament dels mitjans de comunicació als alumnes de 3r d’ESO

Tal com s’ha estat durant els darrers cursos, en el marc de l’assignatura FAIG, durant aquestes setmanes els alumnes de 3r d’ESO estan treballant el funcionament i el paper que tenen els mitjans de comunicació, posant especial èmfasi als mitjans locals.

És per això que, per iniciar aquest bloc de treball, els alumnes van participar en una xerrada amb el periodista Ricard Lahoz, impulsor de la revista bimensual Fet a Tarragona, un mitjà que també compta amb edició digital.

Concretamant, Lahoz va parlar del mitjans de comunicació, sobre que consisteix la feina de periodista i també va exposar-los casos i experiències pròpies. Per la seva banda, els alumnes van formular-li una sèrie de preguntes relacionades amb la comunicació, la ètica, la objectivitat, l’horari d’un periodista, els diferent tipus de notícies, reportatges, etc.

La xerrada de Ricard Lahoz ha estat la primera activitat d’aquest bloc temàtic, ja que el dijous 2 de novembre els alumnes visitaran els estudis de Tarragona Ràdio i la redacció del Diari Més i, properament, assistiran a una xerrada del periodista de la televisió local TAC12 Àlex Alonso.

Aquestes activitats formen part de l’apartat humanístic del projecte FAIG, concretament de la temàtica Mitjans de comunicació-Emprenedoria.