Català Español

El projecte “Entrepreneurship” de La Salle Torreforta rep un dels Premis Empresa Tarragona Impulsa 2016

La Salle Torreforta ha rebut un dels Premis Empresa Tarragona Impulsa 2016, concretament l’escola ha estat reconeguda en la categoria Premis a la promoció de l’emprenedoria per a centres educatius.

Així doncs, el projecte guardonat s’anomena Entrepreneurship i té com a principal objectiu iniciar als alumnes de 3r d’ESO en el món de la creació d’empreses donant-los una visió global dels requisits bàsics per poder-ho dur a terme.

D’aquesta manera, partint de la base que tot el projecte es desenvolupa en anglès, els alumnes han de muntar una empresa. Ara bé, el projecte consta de dues fases. En una primera part teòrica hi participen tots els alumnes de 3r d’ESO del centre, mentre que a la segona part únicament en formen part aquells alumnes que trien tirar endavant el projecte en anglès i, finalment, exposen la seva proposta empresarial davant els seus companys, professors i pares.

El Premi Empresa està dotat amb 1.000€ per al centre escolar i un distintiu.

Què són els Premis Empresa?

La conselleria de Treball i Promoció Econòmica convoca aquest concurs per incentivar l’emprenedoria vinculada a la innovació, la sostenibilitat mediambiental i els sectors estratègics: la cultura i el turisme, l’esport, la salut, l’atenció a les persones i el desenvolupament tecnològic. Amb el suport a l’emprenedoria, l’Ajuntament de Tarragona vol promoure la dinamització del teixit empresarial amb la creació de noves empreses.

Així, es lliuren sis premis en dues categories: les millors idees de projectes empresarials i les millors empreses de nova creació constituïdes com a màxim en els darrers tres anys. Amb una dotació econòmica de 3.000€ per al primer premi de cadascuna de les categories i dos accèssits de 1.500€ per cada modalitat.

D’altra banda, es premien les iniciatives sorgides dels centres educatius que imparteixin ESO, BAT, o CF que destaquin per promoure l’esperit emprenedor entre els joves. Aquests obtenen un distintiu de reconeixement al treball desenvolupat i un premi econòmic de 1.000€. 

Poden presentar-se a aquest guardó tots els centres d’educació secundària i post obligatòria (ESO, Batxillerat i FP), amb domicili social al municipi de Tarragona, amb programes educatius que promoguin l’esperit emprenedor i/o contribueixin a millorar la formació de l’alumnat en l’àmbit de la creació d’empreses.