Català Español

Els alumnes de 4t d’ESO fan experiments als laboratoris de la URV en el marc de l’activitat Teens’ Lab – Xplore de BASF

En el marc de l’assignatura de Física i química, els alumnes de 4t d’ESO han participat aquest divendres 21 d’octubre en l’activitat Teens’Lab. El laberint de les substàncies, organitzada per l’empresa química BASF i que s’ha fet als laboratoris de la Universitat Rovira i Virgili (URV) del Campus Sescelades.

El programa Teens’ Lab – Xplore de BASF és un projecte, desenvolupat en col·laboració amb la URV, on grups d’un màxim de 30 adolescents realitzen 12 experiments relacionats amb els continguts de l’assignatura de Física i Química. A “El laberint de les substàncies” els alumnes investiguen i experimenten de forma independent sota la supervisió d’experts.

Així doncs, en aquest taller es faciliten als alumnes setze recipients. Cadascun d’aquests conté un sòlid diferent. L’alumnat estudia les seves propietats i descobreix que, tot i que les substàncies tinguin el mateix aspecte, es poden distingir i identificar aplicant-hi mètodes de recerca físics i químics. Així mateix, els i les estudiants experimenten amb l’aspecte, l’olor, la capacitat de fermentació, el color de la flama, la densitat, la solubilitat, el pH i la prova de Benedict d’aquestes substàncies. El programa també inclou experiments addicionals com inflar globus o apagar foc amb CO2, la serp del faraó, una cromatografia i la fabricació de Styropor.

Un cop acabada l’activitat als laboratoris, els alumnes s’han desplaçat fins a les instal·lacions de BASF a Tarragona on han fet una visita al centre de producció.