Català Español

Els alumnes de 6è de Primària tanquen el projecte ‘Team Energy’ directament relacionat amb la tecnologia

Els alumnes de 6è de Primària van tancar aquest divendres 6 de març el projecte ‘Team Energy’, dedicat a les tecnologies, un tema de creixent interés entre els alumnes.

El projecte el van iniciar experimentant amb les propietats físiques dels camps que volien treballar. Concretament, van fer un taller d’experimentació amb diferents elements que els hi permetien descobrir les propietats elèctriques i el magnetisme (amb electroimans, bruixoles, globus…)

Un cop conegudes les propietats i les característiques de l’electricitat, van crear el seu propi circuit.

Destacar que, durant tot el procés del projecte, cada equip tenia el seu propi quadern on prenia nota sobre  l’evolució i valoració del treball que anavent fent. Uns moments de parada i relfexió necessaris per poder continuar treballant.

Un cop acabats els circuits, ho van explicar a les seves parelles TEI (Tutoria Entre Iguals), per tal de donar-los a conéixer la feina i explicar-los tot el treballat i après. perquè coneguessin així la nostra feina i nosltres explicar el que haviem apres.

I és que, segons es recull a la piràmide de l’aprenentatge, les coses escoltades s’aprenen en un 10%, les coses explicades als altres s’aprenen en un 90 %.

Finalment, per treballar les màquines van fer el projecte per equips i els companys de l’ESO van explicar-los alguns dels seus coneixements, just abans d’acabar el projecte amb un taller pràctic que els va servir per entrendre en què consisteix l’energia de la biomassa, relacionat amb la temàtica de les energies renovables i no renovables.