Català Español

Els alumnes de 6è juguen fent matemàtiques al Museu de les Matemàtiques de Cornellà

El passat dilluns 18 de març els alumnes de 6è de Primària van fer una sortida al Museu de les Matemàtiques de Catalunya, ubicat a Cornellà.

Durant la visita al museu, els nens i nenes van poder participar en dues activitats ben diferenciades i estretament relacionades amb les matemàtiques.

La primera part va ser un taller anomenat Les cúpules de Leonardo. En aquest taller, de forma cooperativa, el grup va poder aixecar i experimentar aquestes espectaculars estructures de més de 4 m de diàmetre, que utilitzen un sol model de peça. En encaixar-les entre elles, seguint patrons geomètrics, les peces se sostenen mútuament.

Van construir un parell de cúpules amb diferents patrons, on tots tenien un paper important per aconseguir construir-la, transportar-la i, fins i tot, va arribar a servir de casa. Què van aprendre en aquest taller? Angles, figures geomètriques, intersecció de rectes, pas a l’espai i una mica d’història.

A continuació, van poder voltar pel museu, tot manipulant i jugant amb les matemàtiques. Amb l’acompanyament d’un educador van descobrir i treballar conceptes matemàtics, nous o coneguts, mitjançant l’observació i la manipulació. Podent  afrontar diferents reptes que matemàtiques sense ni adonar-se. El lema del museu era “Prohibit no tocar”.

D’aquesta manera van treballar càlcul, combinatòria, estadística, geometria i miralls.

Finalment, van compartir una bona estona de joc al Parc de Can Mercader.

Informar-vos que aquests dies, al Tinglado número 1 del Moll de Costa de Tarragona, hi ha una mostra titulada Experiències Matemàtiques, una bona oportunitat perquè els vostres fills i filles us expliquin una mica més de tot el que van aprendre.