Català Español

Els alumnes de Química de 4t d’ESO aprenen com la química forma part del que suceeix a la cuina

Els alumnes de 4t d’ESO que cursen l’assignatura de Química han assistit aquest divendres 4 de novembre a una xerrada de divulgació científica impartida per la la doctora Carme Aguilar, professora de Química de la Universitat Rovira i Virgili (URV) sota el títol La Química a la cuina.

Durant la conferència, s’han desenvolupat temes d’interès científic relacionats amb la química per tal d’explicar què succeeix a la cuina des d’un punt de vista químic. És per això que, a través d’alguns exemples concrets, s’analitzen les reaccions que tenen lloc en alguns processos que es duen a terme a l’hora d’elaborar receptes concretes.

De fet, Aguilar ha explicat als alumnes algunes tècniques com ara l’esterificació o les emulsions i com aquestes es poden dur a terme a la cuina. A banda, també els ha parlat sobre alguns nous aparells que han entrat en cuines del cuiners famosos, com ara Ferran Adrià, els germans Roca o Carme Ruscalleda, com, per exemple, el liofilitzador i quina és la seva funció a l’hora d’elaborar receptes.

Aquesta xerrada forma part de les activitats que organitza la URV en relació amb els centres de secundària de la ciutat de Tarragona.

ESO_xerrada_quimica 001