Català Español

Es posa en marxa un curs més la iniciativa educativa dels Padrins de lectura

Aquesta passada setmana es va posar en marxa, un curs més, la iniciativa educativa dels Padrins de lectura, en què els alumnes de 6è de Primària compartiran estones de lectura amb nens i nenes de 1r i els de 5è amb els de P5, que encara estan començant a introduir-se en el món dels llibres.

Durant el curs passat, alguns d’aquests mateixos alumnes ja van compartir aquesta activitat, quan uns i altres estaven a 5è i a P5. Així doncs, aquest any la relació continua amb un doble objectiu:

  • Els alumnes de 5è i 6è participaran en els projectes dels de P5 i 1r, respectivament, i els hi proposaran activitats variades, divertides, lúdiques i interdisciplinars.
  • Durant els primers dies de classe, els estaran acompanyant perquè l’entrada a Primària sigui molt satisfactòria. Per aquest motiu, la setmana passada van estar passejant per l’escola i jugant tots junts al pati.

De fet, el primer dia de classe, els alumnes de 6è van estar fent de guia per l’escola als nou vinguts a 1r, per tal que coneguessin tots els racons del seu nou pavelló i el divendres van preparar jocs per acabar la primera setmana de curs d’una manera diferent i divertida.

Padrins i  fillols tindran una cita els divendres per la tarda (divendres alternatius), tenint un lloc per compartir coneixements, habilitats, petits problemes, emocions… I, com no, també fer nous amics i no trobar-se sols en aquesta nova etapa que acaben de començar.

Aquesta experiència, que s’aplica també en altres escoles La Salle, és molt enriquidora i té com a objectius més significatius:

  • Afavorir la comunicació entre l’alumnat de diferents etapes.
  • Assumir el compromís i la responsabilitat de vetllar pels més petits durant l’activitat.
  • Fomentar el gust per la lectura.