Català Español

Es posa en marxa una nova edició del Programa TEI amb els alumnes de 1r i 3r d’ESO

Aquesta setmana s’ha posat en marxa una nova edició del Programa TEI (Tutoria Entre Iguals), un programa de convivència per a la prevenció de la violència i l’assetjament escolar que implica a tota la comunitat educativa, però, especialment, als alumnes de Primària i ESO del centre.

En aquesta iniciativa, que es va començar a implantar a l’escola el curs passat, els alumnes de 3r d’ESO agafen el rol de tutors dels de 1r d’ESO i els de 5è de Primària exerceixen de tutors dels de 3r. En aquesta ocasió, han estat els alumnes d’ESO els qui ja han rebut els diplomes i els carnets que els acrediten com a tutors dels seus companys més joves.

Tal com ja es va fer l’any passat, al llarg de tot el curs es realitzaran algunes dinàmiques conjuntes, es faran  activitats de cohesió entre parelles o equips (una o dues sessions per trimestre) i es treballaran els valors i emocions, posant especial èmfasi en el tema de la sensibilització i conscienciació de la no violència. De fet, durant aquesta primera jornada els alumnes ja van haver de respondre una enquesta i completar una sopa de lletres. A més, també van poder posar-se cara i no i descobrir quines eres les parelles assignades.

El programa TEI té com a objectiu bàsic millorar la integració escolar i treballar per una escola inclusiva i no violenta, fomentant que les relacions entre iguals siguin més satisfactòries, orientades a la millora o modificació del clima i la cultura del centre respecte a la convivència, conflicte i violència (física, emocional o psicològica).

Fes clic sobre alguna de les imatges per ampliar-la i iniciar el passi de diapositives de la galeria de fotos.