Català Español

La robòtica ja forma part de les activitats curriculars dels nens i nenes de P5 de La Salle Torreforta

A partir d’aquest curs 2017/2018, La Salle Torreforta ha incorporat la robòtica entre les activitats curriculars que desenvolupen els nens i nenes de P5.

De la mà d’Elena Jurado, membre de l’equip EDUENGINY de la Universitat de La Salle Campus Barcelonaels alumnes han començat a treballar amb el robot KIBO, un kit robòtic dissenyat per nens de 4 a 7 anys que permet programació tangible, sense ordinador, i sense necessitat de comprensió lectora.

Després d’una àmplia formació, seran les mateixes mestres les encarregades de treballar la robòtica amb els nens.

I és que els nens realitzen programes mitjançant la concatenació de cubs de fusta, cada un representant una instrucció, i amb pictogrames marcats amb codis de barres a les cares i després escanejant la seqüència d’instruccions amb el cos del robot que conté un lector de codi de barres.

Un dels principals beneficis d’aquest robot és la no exposició dels nens a pantalles en edats primerenques, un fet que segur que les faria més populars a altres eines robòtiques a Educació Infantil com apps a ipads o ordinadors.

Durant aquest segon trimestre, les classes es desdoblaran en dos grups que treballaran setmanalment de manera alterna amb el KIBO. És a dir, cada nen participarà en una sessió de robòtica cada dues setmanes.

De moment, el projecte està en fase de prova i de formació. La idea és anar implementant aquestes activitats de manera progressiva durant tot el curs, de manera que l’any vinent nens i nenes de P5 treballin aquesta temàtica des de principi de curs i també que els que han començat enguany segueixin amb el projecte a 1r de Primària i, així, progressivament.