Català Español

La Salle Torreforta commemora el Dia Escolar de la No Violència i Pau amb la presència de les famílies

Aquest dilluns 30 de gener s’ha commemorat el Dia Escolar de la No Violència i Pau (DENIP).

Com no podia ser d’altra manera, La Salle Torreforta s’ha sumat a la celebració amb un acte multitudinari al pati de l’escola en què també han participat les famílies dels alumnes. Tots ells han cantat cançons i han llegit un manifest elaborat pels alumnes de 6è de Primària.

A banda, també s’ha convidat a un representant de cada sector de la comunitat educativa a deixar el seu missatge de pau en un gran mural que presidia el pati. Un mural que també ha acabat ple dels desitjos de molts pares i mares que han aprofitat l’ocasió per deixar-hi escrit també el seu missatge.

La festa ha acabat amb una actuació del gegantó de l’escola, en Quimet, acompanyat per tots els membres que conformen la Colla Gegantera de La Salle Torreforta.

El DENIP és una jornada educativa adreçada a l’alumnat dels centres educatius del municipi que commemora la mort del líder pacifista Mahatma Gandhi (2 d’octubre de 1869-30 de gener de 1948) i que està dinamitzada per mestres i professors de les escoles de la ciutat, Intermon Oxfman i l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona.

A banda d’aquest acte, des de principi de curs els alumnes de 4t, 5è i 6è de Primària participen en un projecte, relacionat amb aquesta efemèride. Concretament, el centre forma part de la iniciativa “Cartes per la Pau”, un projecte d’intercanvi de correspondència entre els alumnes de les escoles de Tarragona amb els nens i nenes del camp de refugiats de Petra Olympos a Grècia.

Fes clic damunt de qualsevol imatge per iniciar el passi de diapositives.