Català Español

Marxa PROIDE

Marxa PROIDE - 2Com ja va sent tradicional a La Salle Torreforta, la campanya de sensibilització i de ajuda al Tercer Món a través de l’ONG lasal·liana PROIDE, l’hem iniciat amb la MARXA SOLIDÀRIA.

Els alumnes del Cicle Superior de Primària i tots els alumnes d’ESO del Col·legi han participat en aquesta marxa, sota el lema “SABER ÉS PODER“.

Aquest és el lema que PROIDE proposa per a totes les escoles La Salle de Catalunya. Per a nosaltres és molt important ajudar als infants i joves a valorar i saber agrair l’oportunitat de anar a l’escola… cosa que, en altres països, hi ha molts nens i nenes que no poden accedir a una educació bàsica.

Els participants han esta uns 260 alumnes d’aquests cursos, a més dels professorat i un bon grup de mares de l’AMPA, que han col·laborat en el suport logístic. En total, unes 300 persones.

Hem sortit a les 9:30 del matí, després de veure un vídeo de sensibilització, i hem anat caminant fins l’entorn de la platja del MIRACLE de Tarragona.

A mig recorregut, al Balcó de Mediterrani, hem fet una breu parada per llegir un manifest, a càrrec dels alumnes finalistes de 4t d’ESO. El missatge que ens han transmès és que aprenguem a valorar el que tenim i que fem créixer llavors de solidaritat i d’esperança, començant per casa nostra.

Els participants es preocupen de buscar persones que els patrocinin el recorregut amb aportacions econòmiques que serviran per als projectes d’ajuda de PROIDE. EN aquesta edició hem recollit 1.100 €. (Un promig de 4,24€ per alumne participant). Tot i que hi ha hagut qui ha recollit més i altres que han recollit menys, tot plegat és una bona mostra de la generositat i empenta de tots aquells que ho han fet possible.

Marxa PROIDE