Català Español

Matemàtiques NCA a Primària

Aquest any, amb l’entrada de l’NCA a l’àrea de matemàtiques, estem fent unes activitats molt emocionants, molt manipulatives i ben divertides!

En aquest context busquem treballar els conceptes i procediments relacionats amb la competència matemàtica, des de la perspectiva del SABER. És un context adequat per a desenvolupar el Principi Pedagògic CONSTRUCCIÓ DEL PENSAMENT, estimulant la utilització de destreses i rutines que capacitin l’alumnat per a la interiorització de coneixements i procediments relacionats amb la competència matemàtica.

Estem dotant als alumnes d’una sèrie de processos o pràctiques matemàtiques que els permetrà donar un ús funcional als continguts matemàtics, a més d’un aprenentatge significatiu.

De quina manera ho fan ells, doncs?

Aprenen amb el cos, amb els rekenrek, amb les rectes, amb els policubs, amb les figures planes, amb cintes mètriques i amb tot el que està al seu abast!

A 1r, al primer projecte NCA “Benvinguts a la selva”, els nens i nenes hem treballat diferents formes geomètriques. Hem aprofitat l’espai del pati per reproduir-les amb el nostre cos i el dels nostres companys/es. A més, amb els policubs, les figures planes i el rekenrek anem adquirint els coneixements de forma molt vivencial.

A 2n posem en pràctica, utilitzant policubs i fitxes, els nostres coneixements de la unitat, desena i centenes. Amb la cinta mètrica aprenem a mesurar i amb els figures planes i les sèries fem moure el cervell a tota velocitat.

A 3r, els nens i les nenes estem aprenent l’ordre dels nombres i la recta numèrica d’una manera molt lúdica i manipulativa! Hem creat la nostra pròpia recta numèrica fins al 100.

Amb la metodologia d’NCA, estem gaudint de molts materials que són útils pel nostre aprenentatge.
I ens ho estem passant d’allò més bé!

Primer

Segon

Tercer