Català Español

Santa Tecla a les escoles porta els Xiquets del Serrallo i la Cucafereta a La Salle Torreforta

La colla castellera dels Xiquets del Serrallo i la Cucafereta, una dels bèsties que conforma el Seguici Petit de Santa Tecla, han visitat aquest dimarts La Salle Torreforta en el marc del programa Santa Tecla a les escoles.

Per anar escalfant motors de cara a la festa major, diversos membres de la colla castellera del Serrallo han explicat als alumnes les parts que composen els castells i també els hi han fet una introducció sobre el tipus de construccions que es poden fer i el vestuari necessari. Però, no tot ha estat teoria, molts alumnes han tingut l’oportunitat de posar-se la faixa i també el casc i exercir per primera vegada, en la majoria de casos, d’enxanetes o, fins i tot, de dosos o de membres dels pisos alts del tronc. Els més grans també han pogut gaudir de l’experiència de formar part de la pinya d’un pilar.

D’altra banda, alguns del membres que acompanyen a la Cucafereta, alguns dels quals són alumnes de l’escola, els han explicat les particularitats d’aquesta bèstia i també els han mostrat com se la fa ballar. De fet, alumnes i professors han gaudit d’una mostra del ball al pati de l’escola.

Santa Tecla a les escoles és un programa municipal de divulgació de la cultura tradicional de la ciutat, que es va posar en marxa ja fa anys, a través del qual les escoles reben la visita de diferents grups del Seguici Popular, que realitzen la presentació d’un element o d’altres aspectes relacionats amb les festes de Santa Tecla.