Català Español

Un nombrós grups de nois i noies discapacitats participa a les XXIV Jornades Esportives que ha acollit La Salle Torreforta

La Salle Torreforta ha acollit aquest dimecres 11 de desembre al matí una activitat dins de les XXIV Jornades Esportives per a persones amb discapacitat, dedicada en aquest cas a l’aeròbic i al zumba. Aquesta iniciativa està impulsada pel Consell Esportiu del Tarragonès i la Fundació Onada i, en aquesta ocasió, ha comptat amb la participació activa de l’escola tarragonina.

En total, un nombrós grup de nois i noies de deu centres ocupacionals i escoles d’educació especial d’arreu de la província han participat en aquesta activitat que ha comptat, en tot moment, amb el suport i la col·laboració dels alumnes de 4t d’ESO de l’escola que durant els darrers dies han estat implicats activament en l’organització d’aquestes jornades.

Així doncs, el pati de La Salle Torreforta s’ha convertit durant aquest matí en una pista esportiva on s’ha practicat l’aeròbic i també altres ritmes musicals i on alumnes del centre i nois i noies amb discapacitats han fet evident la capacitat integradora que promouen aquest tipus d’activitats.

Les Jornades Esportives per a persones amb discapacitat van sorgir el 1997 per donar resposta a la demanda d’activitats lúdic-esportives a les persones amb discapacitat durant el període d’estiu, però amb el pas dels anys aquest període s’ha anat ampliant fins a tenir activitats programades durant gairebé tot l’any, unes activitats que compten amb el suport d’institucions i entitats.

A banda, durant les darreres edicions les Jornades Esportives han incorporat la participació dels últims cursos de les escoles d’educació especial amb l’objectiu de potenciar la transició a la vida adulta amb activitats que afavoreixen la integració i la socialització.