Català Español

Alumnes de P5 i de 5è de Primària posen en marxa el projecte dels Padrins de lectura del curs 2019/2020

Aquesta passada setmana es va posar en marxa, un curs més, la iniciativa educativa dels Padrins de lectura, en què els alumnes de 6è de Primària compartiran estones de lectura amb nens i nenes de 1r i els de 5è amb els de P5, que encara estan començant a introduir-se en el món dels llibres.

En el cas dels alumens de 5è i P5, en aquesta primera trobada es van conèixer entre padrins i fillos a través d’una estona de joc i conversa. Cadascú portava un dibuix d’un animal i havia de trobar la seva parella corresponent.

A partir d’ara, padrins i  fillols s’aniran trobant de forma regular, tenint un lloc per compartir coneixements, habilitats, petits problemes, emocions… I, com no, també fer nous amics i no trobar-se sols en aquesta nova etapa que acaben de començar. De fet, aquesta iniciativa s’allarga durant dos cursos, ja que el següent curs, quan uns facin 6è i els altres 1r continuarà la seva relació com a padrins i fillols.

Aquesta experiència, que s’aplica també en altres escoles La Salle, és molt enriquidora i té com a objectius més significatius:

  • Afavorir la comunicació entre l’alumnat de diferents etapes.
  • Assumir el compromís i la responsabilitat de vetllar pels més petits durant l’activitat.
  • Fomentar el gust per la lectura.