Català Español

Els alumnes de 2n d’ESO estudien l’energia eòlica des del parc eòlic de Les Colladetes, al Perelló

Aquest dijous 22 de novembre els alumnes de 2n d’ESO van fer una sortida al parc eòlic de Les Colladetes, ubicat al terme municipal del Perelló. Aquesta activitat s’emmarca dins de l’apartat científic del programa FAIG, que tracta sobre les energies.

Concretament, amb aquesta activitat es volia veure in situ i conèixer de primera mà el funcionament dels molins i com aquests obtenen energia, a banda de descobrir els avantatges de l’ús de l’energia eòlica.

Així doncs, els alumnes van participar en una presentació teòrica de les parts, les mides i el funcionament dels molins i, a continuació, van fer una caminada pel parc per poder veure els molins més significatius.

En acabar la visita, es van desplaçar fins al nucli del Perelló, on van dinar i també van tenir temps per jugar a futbol al camp de l’escola de música i visitar el municipi.

Aquest parc eòlic va ser inaugurat l’any 1999 i està situat al paratge anomenat les “Colladetes” i les “Calobres”, a uns 250 metres sobre el nivell del mar. Hi ha instal·lats 76 aerogeneradors de 45,5 metres d’alçada i una potència total de 24,75 MW.

Actualment, s’hi pot trobar l’aerogenerador més gran de Catalunya, l’ECO 100, amb 140 metres d’alçada i un diàmetre de rotor de 100 mestres. Aquest aerogenerador pot produïr l’energia de 3 Mhz, equivalent a l’energia elèctrica que produeixen habitualment de 4 a 6 generadors.