Com es produeix l’oli d’oliva verge extra al nostre territori? Aquesta és una de les preguntes que van poder respondre els alumnes de 6è el passat divendres 9 de novembre durant el desenvolupament del taller Has begut oli!, organitzat i promogut per la DOP Siurana.
Amb l’ajuda d’un educador especialitzat en el món de l’oli, mitjançant treball cooperatiu i després d’una extensa explicació sobre com es produeix l’oli, els alumnes van fer un tast per tal de percebre les diferències sensorials entre un oli d’oliva i un oli d’oliva verge extra. D’aquesta manera per poder identificar el color, l’aroma en nas i el sabor en boca.
A partir d’aquí i amb el suport de diferents recursos, els alumnes van extreure les característiques més destacables que defineixen l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana.
A banda de conèixer com s’elabora l’oli d’oliva verge extra, el taller també tenia com a objetiu promoure la dieta mediterrània, així com el consum de productes locals i de proximitat, i també valorar la importància cultural, ecològica i social de la producció de l’oli d’oliva verge extra.
Però, això no va ser tot. I és que els alumnes van marxar a casa amb una mostra d’oli d’oliva extra DOP Siurana.
Ens agrada saber de tu
Oferta educativa
Serveis de l'escola
© 2022 La Salle Torreforta · Avís legal · Política de privadesa · Política de cookies · Creaescola.com