Català Español

A 6è de Primària treballen i aprenen les particularitats de l’oli d’oliva verge extra a través del taller “Has begut oli!”

Com es produeix l’oli d’oliva verge extra al nostre territori? Aquesta és una de les preguntes que van poder respondre els alumnes de 6è el passat divendres 9 de novembre durant el desenvolupament del taller Has begut oli!, organitzat i promogut per la DOP Siurana.

Amb l’ajuda d’un educador especialitzat en el món de l’oli, mitjançant treball cooperatiu i després d’una extensa explicació sobre com es produeix l’oli, els alumnes van fer un tast per tal de percebre les diferències sensorials entre un oli d’oliva i un oli d’oliva verge extra. D’aquesta manera per poder identificar el color, l’aroma en nas i el sabor en boca.

A partir d’aquí i amb el suport de diferents recursos, els alumnes van extreure les característiques més destacables que defineixen l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana.

A banda de conèixer com s’elabora l’oli d’oliva verge extra, el taller també tenia com a objetiu promoure la dieta mediterrània, així com el consum de productes locals i de proximitat, i també valorar la importància cultural, ecològica i social de la producció de l’oli d’oliva verge extra.

Però, això no va ser tot. I és que els alumnes van marxar a casa amb una mostra d’oli d’oliva extra DOP Siurana.