Català Español

L’activista contra la pena de mort Tamara Chikunova ofereix una xerrada a l’escola

El teatre de l’escola va acollir el passat divendres al matí una xerrada de l’activista contra la pena de mort Tamara Chikunova.

Nascuda a l’Uzbekistan el 1948, és fundadora i dirigeix l’organització “Mares en contra de la pena de mort”. A més, és una integrant molt activa de la Coalició mundial contra la pena de mort que ella va ajudar a fundar el 2002, arran de l’execució del seu fill.

Chikunova va explicar la seva experiència amb l’empresonament i la posterior execució del seu fill, que va acceptar signar la confessió dels delictes dels quals se l’acusava a canvi de la llibertat de la seva mare. A partir d’aquest episodi, Chikunova s’ha dedicat a lluitar perquè aboleixin la pena de mort en els països on encara és vigent.

A banda, l’activista també va explicar l’experiència d’altres presos que estaven o han estat al corredor de la mort, just abans de fer una al·legoria a la vida, ja que per a Chikunova la seva feina és salvar ànimes, no salvar persones en concret.

A l’acte hi van assistir els alumnes de 4t d’ESO de La Salle Torreforta, juntament amb alumnes de l’IES Torreforta.

Aquesta activitat estava emmarcada en la celebració el passat 30 de novembre del dia de les Ciutats per la vida, una iniciativa internacional promoguda per l’organització italiana Comunitat de Sant’Egidio, amb la qual l’escola col·labora regularment, amb el suport de la Coalició Mundial contra la Pena de Mort.