Els alumnes de 4t d’ESO que cursen l’assignatura de Química han assistit aquest divendres 4 de novembre a una xerrada de divulgació científica impartida per la la doctora Carme Aguilar, professora de Química de la Universitat Rovira i Virgili (URV) sota el títol La Química a la cuina.
Durant la conferència, s’han desenvolupat temes d’interès científic relacionats amb la química per tal d’explicar què succeeix a la cuina des d’un punt de vista químic. És per això que, a través d’alguns exemples concrets, s’analitzen les reaccions que tenen lloc en alguns processos que es duen a terme a l’hora d’elaborar receptes concretes.
De fet, Aguilar ha explicat als alumnes algunes tècniques com ara l’esterificació o les emulsions i com aquestes es poden dur a terme a la cuina. A banda, també els ha parlat sobre alguns nous aparells que han entrat en cuines del cuiners famosos, com ara Ferran Adrià, els germans Roca o Carme Ruscalleda, com, per exemple, el liofilitzador i quina és la seva funció a l’hora d’elaborar receptes.
Aquesta xerrada forma part de les activitats que organitza la URV en relació amb els centres de secundària de la ciutat de Tarragona.
Ens agrada saber de tu
Oferta educativa
Serveis de l'escola
© 2022 La Salle Torreforta · Avís legal · Política de privadesa · Política de cookies · Creaescola.com