Català Español

A 5è de Primària investiguen l’estat en què es troba el riu Francolí i el seu entorn

La passada setmana, els alumnes de 5è de Primària van anar a fer una descoberta al riu Francolí, en el marc del projecte Natural Life.
A partir d’una notícia que van descobrir a classe on es demanaven voluntaris per descobrir què li passava al riu, els alumnes van crear el personatge d’un superheroi i una superheroïna amb poders especials que poguessin ajudar-los a salvar l’ecosistema del riu.
També van participar en una xerrada on se’ls va explicar què fer per tal de saber investigar l’entorn del riu. Per aconseguir-ho, els van demanar que portessin quatre elements per ajudar-los en la investigació: prismàtics, lupa, llibreta de notes i càmera fotogràfica.
L’endemà,  els alumnes es van convertir en petits superherois. Van anar caminant fins el riu i van poder comprovar l’estat en què es trobava i investigar sobre la flora, fauna i potabilitat de l’aigua.
L’experiència va ser molt positiva, tot i que caldrà seguir investigant per tal de descobrir de quina manera podem mantenir el nostre riu i el seu entorn.