Català Español

Alumnes 4t d’ESO aprenen com la química forma part de la cuina als laboratoris de la URV

Els alumnes de 4t d’ESO que fan l’assignatura optativa de Física i Química han anat a la Facultad de Química de la Universitat Rovira i Virgili (URV), per participar en un taller que s’emmarca dins el programa Fem recerca.

Concretament, els alumnes han participat a l’activitat Vols fer química a la cuina?a la qual han pogut descobrir que la cuina és com un gran laboratori on tenen lloc moltes reaccions químiques.

Tot i que des de fa anys es coneixen els processos involucrats en l’elaboració d’alguns aliments, en els darrers temps hi ha hagut una gran revolució en l’àmbit culinari. Cada cop més xefs estan innovant a les seves cuines emprant reactius o aparells que es poden trobar en laboratoris químics amb la finalitat de crear plats originals.

Així doncs, l’objectiu d’aquest taller és apropar als alumnes a diferents reaccions que es produeixen en les nostres cuines mitjançant l’experimentació. Per exemple es pretén conèixer què els succeeix a unes patates quan pretenem fer el plat de “papas arrugás” o també conèixer com es duu a terme el procés d’esferificació.

L’activitat bé ha estat precedida per una conferència sobre la importància de la Química i la Bioquímica i per una visita a les instal·lacions de la Facultat de Química.