Català Español

Centenars d’espelmes il·luminen les escales de la Catedral en favor de la Fundació Proide

Centenars de llantions grocs i blaus van cobrir aquest divendres 30 de novembre a la tarda les escales de la Catedral de Tarragona amb l’objectiu de recaptar fons en favor de la Fundació Proide. Es tracta d’una nova edició, la tretzena, de l’Encesa Solidària, una cita promoguda pels col·legis La Salle Tarragona i Torreforta.

Així doncs, una estrella gegant, com el logotip que representa les escoles La Salle, va ocupar aquest indret tan emblemàtic, mentre també s’oferien diversos tallers solidaris dirigits, sobretots, als participants més petits.

A què es destinarà la recaptació?

En aquesta ocasió la recaptació econòmica, que, provisionalment, es calcula que podría estar al voltant del miler d’euros, anirà destinada al projecte La importància de créixer saludablement a les afores de Lima (Perú), que té com a objectiu contribuir des de l’escola secundària a l’eradicació de la violència de gènere, sobretot en l’àmbit adolescent.

Concretament, els dos principals objectius del projecte són:

  • Reduir les possibilitats que els i les adolescents pateixin situacions de violència o embarassos a curta edat, ajudant-los a comprendre i a trencar el cicle de la violència i a construir projectes de vida.
  • Promoure i desenvolupar pràctiques i hàbits per una vida saludable entre els nens, nenes i adolescents des de l’escola incloent el foment de la igualtat de gènere i la no violència.

Aquest projecte té un cost total de 21.230 €, dels quals es sol·liciten 14.000 € a la Fundació Proide.

L’entitat encarregada de gestionar els recursos és la Fundació PROIDE, una ONG que va néixer l’any 1992 (enguany celebra el seu 25è aniversari) de les escoles La Salle de Catalunya com a expressió i compromís en favor de la justícia i la dignitat dels pobles oprimits. Els seus objectius són bàsicament la presa de consciència de les nostres accions al Nord i el suport a la implementació de projectes de desenvolupament al Sud.