Català Español

Deu alumnes de 4t d’ESO participen en el projecte educatiu Scholas Ciutadania

Un grup de 10 alumnes de 4t d’ESO està participant aquests dies en el projecte Scholas Ciutadania, que s’està duent a terme a la ciutat de Tarragona durant aquests dies.

Aquesta iniciativa ha reunit un total de 197 nois i noies d’entre 15 i 16 anys al seminari de Tarragona amb l’objectiu de detectar dues problemàtiques que els interessin (que els facin moure per dins) i així buscar-hi solucions entre tots.

Concretament, Scholas Ciutadania és un programa de formació educativa que busca apropar els estudiants de secundària a la seva realitat més propera des d’un esquema que valori la importància de la participació i del compromís social, cívic i polític. A més, el programa pretén generar un àmbit per apropar l’estudiant a les problemàtiques quotidianes de la seva comunitat, des d’una perspectiva constructiva, en la qual l’adolescent participa a través de la investigació i la presentació posterior de propostes i solucions.

El projecte va començar el dimecres 11 d’octubre amb una sessió on van escollir les dues problemàtiques:

  • Discriminació i bullying.
  • Desigualtat i violència de gènere.

A partir d’aquí, al llarg d’aquesta setmana i a través de diverses dinàmiques, estan coneixent amb més profunditat aquestes problemàtiques i aquest divendres 20 d’octubre acabaran l’activitat presentant les possibles solucions o propostes que han trobat davant de diverses autoritats.

Els alumnes de La Salle Torreforta que estan participant al projecte Scholas Ciutadania són Arnau Arias, Dani Parra, Víctor Soto, Marta García, Arantxa Villanueva, Ainhoa Carnerero, Anna de Diego, Paula Losada, Lucía Merlín i Enrique Vizcaíno.