Català Español

El divendres 29 de novembre arriba una nova edició de l’Encesa Solidària de La Salle Tarragona i La Salle Torreforta

És tracta d’una iniciativa que es fa a les escales de la Catedral  i que està organitzada per les escoles La Salle Tarragona i Torreforta que busquen recaptar fons per la Fundació PROIDE

web_2019_gran

Un any més, els alumnes del col·legis La Salle Tarragona i Torreforta es reuniran a les escales de la Catedral de Tarragona per demostrar que un altre món és possible. I és que el proper divendres dia 29 de novembre, a les 18 hores, se celebrarà una nova edició de l’Encesa Solidària en favor de la Fundació PROIDE.

Les escales de la Catedral quedaran cobertes amb una catifa d’espelmes grogues i blaves per fer palès el compromís i la solidaritat enmig d’un esfereïdor consumisme de la nostra societat. A banda, les dues corals escolars oferiran una petita actuació amb nadales per cloure l’acte.

Els llantions es podran comprar a la mateixa Plaça de les Cols per 1€.

A què es destinarà la recaptació?

Enguany la recaptació econòmica anirà destinada al projecte “Protagonisme social i polític per a l’impuls econòmic i organitzatiu de les dones rurals Maia Q’eqchi’” de la Fundació PROIDE.

L’objectiu general del projecte és el d’enfortir l’economia comunitària de les comunitats indígenes de l’àrea rural de la Zona Reina, mitjançant l’exercici dels drets econòmics, polítics, socials i culturals, individuals i col·lectius, amb enfocament de sobirania alimentària, equitat de gènere i sostenibilitat mediambiental.

I com a objectiu més específic, es vol aconseguir que dones joves indígenes del poble Maia Q’eqchi’, de 5 comunitats del municipi d’Uspantán, del departament del Quiché, desenvolupin les seves capacitats individuals i col·lectives per a enfortir el seu protagonisme polític en la defensa, exercici i promoció dels seus drets econòmics, socials i polítics.

L’entitat encarregada de gestionar els recursos és la Fundació PROIDE, una ONG que va néixer l’any 1992 (enguany celebra el seu 25è aniversari) de les escoles La Salle de Catalunya com a expressió i compromís en favor de la justícia i la dignitat dels pobles oprimits. Els seus objectius són bàsicament la presa de consciència de les nostres accions al Nord i el suport a la implementació de projectes de desenvolupament al Sud.