Català Español

El divendres 30 de novembre arriba una nova edició de l’Encesa Solidària de La Salle Tarragona i La Salle Torreforta

És tracta d’una iniciativa que es fa a les escales de la Catedral  i que està organitzada per les escoles La Salle Tarragona i Torreforta que busquen recaptar fons per la Fundació PROIDE

WEB_encesa_solidaria_2018

Un any més, els alumnes del col·legis La Salle Tarragona i Torreforta es reuniran a les escales de la Catedral de Tarragona per demostrar que un altre món és possible.

Així doncs, el proper divendres dia 30 de novembre, a les 18 hores, se celebrarà una nova edició de l’Encesa Solidària en favor de la Fundació PROIDE.

Les escales de la Catedral quedaran cobertes amb una catifa d’espelmes grogues i blaves per fer palès el compromís i la solidaritat enmig d’un esfereïdor consumisme de la nostra societat. A banda, les corals escolars oferiran una petita actuació amb nadales per cloure l’acte.

Els llantions es podran comprar a la mateixa Plaça de les Cols per 1 €.

A què es destinarà la recaptació?

Enguany la recaptació econòmica anirà destinada al projecte La importància de créixer saludablement a les afores de Lima (Perú), que té com a objectiu contribuir des de l’escola secundària a l’eradicació de la violència de gènere, sobretot en l’àmbit adolescent.

Concretament, els dos principals objectius del projecte són:

  • Reduir les possibilitats que els i les adolescents pateixin situacions de violència o embarassos a curta edat, ajudant-los a comprendre i a trencar el cicle de la violència i a construir projectes de vida.
  • Promoure i desenvolupar pràctiques i hàbits per una vida saludable entre els nens, nenes i adolescents des de l’escola incloent el foment de la igualtat de gènere i la no violència.

Aquest projecte té un cost total de 21.230 €, dels quals es sol·liciten 14.000 € a la Fundació Proide.

L’entitat encarregada de gestionar els recursos és la Fundació PROIDE, una ONG que va néixer l’any 1992 (enguany celebra el seu 25è aniversari) de les escoles La Salle de Catalunya com a expressió i compromís en favor de la justícia i la dignitat dels pobles oprimits. Els seus objectius són bàsicament la presa de consciència de les nostres accions al Nord i el suport a la implementació de projectes de desenvolupament al Sud.