Català Español

Els alumnes de 1r d’ESO treballen els animals vertebrats fent la dissecció d’un peix ossi

Després d’estar treballant el temari dels animals vertebrats a les classes de Biologia i Geologia, els alumnes de 1r d’ESO han fet una pràctica que ha consistit en la dissecció d’un peix ossi per tal d’estudiar l’anatomia interna dels animals, ja que aquesta no és visible.

Per començar, els alumnes van observar els peixos per fora i van poder comprovar la disposició de les seves aletes, les parells (ventrals i pectorals) i les imparells (dorsal, caudal i anal).  Després també van poder veure la línia lateral, un òrgan sensorial que detecta els moviments, i les brànquies amagades per l’opercle. Amb l’ajuda d’unes pinces també van agafar una escata i d’aquesta manera van observar la seva estructura.

Tot seguit, van començar amb la dissecció fent un tall transversal a la part ventral del peix i, un cop completada, van poder observar diversos òrgans: el cor, la bufeta natatòria, les gònades, l’estómac, etc. Fins i tot, van trobar un exemplar ple d’ous i un altre amb l’estómac replet de petites gambes.

De ben segur que serà una experiència ben difícil d’oblidar per a tots els alumnes.