Català Español

Els alumnes de 3r d’ESO es troben amb periodistes per tractar el funcionament i el paper dels mitjans de comunicació

En el marc de l’assignatura FAIG, els alumnes de 3r d’ESO han estat treballant el funcionament i el paper que tenen els mitjans de comunicació, posant especial èmfasi als mitjans locals.

És per això que, per iniciar aquest bloc de treball, els alumnes van participar en una xerrada amb el periodista Ricard Lahoz, impulsor de la revista bimensual Fet a Tarragona, un mitjà que també compta amb edició digital.

D’altra banda, el dimarts 8 de novembre van desplaçar-se fins el centre de Tarragona on van visitar les instal·lacions del Diari Més i de Tarragona Ràdio. A l’emissora municipal van tenir l’oportunitat de participar amb intervencions en directe en el magazine matinal (fes clic aquí per veure el vídeo) i també van compartir una estona amb l’alpinista Òscar Cadiach.

La darrere activitat ha estat aquest dimecres 9 de novembre a la tarda quan s’ha desplaçat fins a l’escola el periodista de la televisió local TAC12 Àlex Alonso, que els hi ha exposat el funcionament d’una cadena local i el paper que hi desenvolupen els professionals que hi treballen.

Durant aquestes activitats els alumnes han sentit a parlar de ràdio, de televisió, de premsa de paper i de mitjans digitals, però també han debatut sobre la gratuïtat dels continguts a internet i l’ús de les xarxes socials com a nova forma de periodisme ciutadà.