Català Español

Els alumnes de 3r d’ESO participen en un taller d’emprenedoria social a La Salle Campus Barcelona

30Aquest divendres 25 de novembre els alumnes de 3r d’ESO de l’escola han participat en una jornada d’Emprenedoria que ha tingut lloc a les instal·lacions de la Universitat La Salle Campus Barcelona.

Els alumnes, juntament amb companys de 3r d’ESO d’altres centres de la Salle Catalunya, han tingut l’oportunitat d’escoltar una xerrada a càrrec de Josep Piqué, president executiu de La Salle Technova Barcelona, que ha explicat què és l’emprenedoria social i què es pot fer pels altres. Aquesta sessió ha comptat amb la participació de dos startups que han explicat el seu cas, Paula Veciana de Tandem Social i Clara Navarro, cofundadora de Ship 2B.

D’altra banda, també han pogut participar en una taula rodona que ha recollit diverses experiències de diferents emprenedors. Concretament, ha estat protagonitzada per diverses persones que han iniciat projectes d’emprenedoria social: Óscar Alonso de Urban Time, Lis Brusa de Koiki i Jordina Arcal de HealthApp.

Després els alumnes participants han tingut contacte directe amb 12 emprenedors socials i de La Salle Technova Barcelona que els han explicat de primera mà els seus projectes emprenedors i les metodologies que han fet servir per dur-los a terme.

L’objectiu de l’acte, sota el lema “Observa, Proposa i Transforma!”, és preparar a joves emprenedors compromesos amb el seu entorn i donar als estudiants eines per crear el seu propi projecte d’emprenedoria social, observant el seu entorn per trobar un problema real, identificar oportunitats de millora i proposar un repte que ho solucioni.

En aquesta línia, al final de la sessió han estat els propis alumnes els que han creat el “Mur dels Reptes socials”, en àmbits com les persones (salut, alimentació i educació), organitzacions (inclusió laboral, productes solidaris i finançament) i l’entorn (residus i reciclatge, transport sostenible i energia neta).

Els participants han analitzat aquests problemes que observen al seu entorn i que seran les temàtiques que treballaran durant el curs en aquesta assignatura i que presentaran novament al Campus a final de curs. L’acte ha comptat amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”.