Català Español

Els alumnes de 5è de Primària participen en dos tallers en el marc de la Setmana de la Ciència

Aquet passat dilluns 12 de novembre, els alumnes de 5è de Primària van assistir a les activitats de la Setmana de la Ciència, organitzades per la Universitat Rovira i Virgili a l’edifici CRAI del Campus Sescelades.

Un grup d’universitat van oferir dos tallers als alumnes de La Salle Torreforta. Després de dividir-se en quatre grups, els nens i nenes van fer les següents activitats:
  • El meu hort urbà sostenible. En aquest taller, els alumnes van plantar un enciam en un got de plàstic, on, prèviament, havien barrejat uns polímers amb la terra. D’aquesta manera la planta no necessita tant de reg, perquè els polímers mantenen la humitat de la terra. Abans, també havien fer un experiment per comprovar l’absorció de l’aigua per part dels polímers.
  • Mans congelades o calentes. En el segon taller van unes substàncies diferents dins d’una bossa. La primera barreja va fer que la bossa on havien fet el preparat es mantingués freda i, en el segon preparat, va fer l’efecte contrari i la bossa cremava.

La Setmana de la Ciència busca fomentar l’interès de la societat per la ciència i el coneixement, i d’ensenyar els darrers avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera.