Català Español

Els alumnes de 5è i 6è creen un petit tros de l’univers a l’interior de escola

El grup d’investigació Nautilus, de Cicle Superior de Primària, ha construït un planetari en el marc del projecte El Meu Univers.

Ha estat una iniciativa que s’ha anat desenvolupant durant tot el curs amb l’ajuda dels alumnes de 5è i, finalment, la setmana passada es va obrir i ha estat tot un èxit entre els alumnes d’Infantil i Primària que l’estan visitant.

El planetari està format per un sistema solar al votant dels nostres caps, amb els planetes i satèl·lits més importants. Al sostre s’hi poden observar galàxies, meteorits, cúmuls estelars, asteroides… i a les parets s’han dibuixat les constel·lacions que representen els signes del zodíac. Tot va acompanyat d’un petit àudio  en anglès, traduït simultàniament al català, en què s’explica tot allò que es pot observar.

L’experiència ha estat molt enriquidora i el resultat molt satisfactori. De fet, estan esperant amb molta il·lusió poder ensenyar-lo al tutoritzats (alumnes de 3r) i als fillols de lectura (alumnes de P5) abans no acabi el curs.

Realment ha estat tot un treball en equip i ha estat necessària l’ajuda de tothom per a la seva realització. Com diuen els nens que ja l’han vist, tenim un petit tros de l’univers a la nostra escola!