Català Español

Els alumnes de 5è investiguen quins idiomes parlen els nens i nenes de La Salle Torreforta des de P5 fins a 6è

Aquest dimecres 19 de juny els tutors de TEI (5è Primària) han presentat un projecte als tutoritzats (3r Primària) com un dels darrers actes del programa d’enguany.

Així doncs, els tutots han presentat Apadrinem una llengua de la nostra escola. Durant les darreres setmanes els alumnes de 5è han investigat quins idiomes parlen els nens i nenes de La Salle Torreforta des de P5 fins a 6è i han aprofundit sobre aquestes llengües. Les han escoltat, cantat, també han analitzat la seva escriptura, les semblances i les diferències amb el català i castellà i, finalment, han realitzat un gran mural on tots han escrit la paraula alegria en els idiomes diferents (ja que és el lema que aquest any s’ha treballat a l’escola).

L’experiència ha sigut molt enriquidora pels alumnes de 5è que han pogut comprovar com tenen al voltant una vintena d’idiomes i han après les possibles dificultats que poden tenir aquest nens quan arriben a la nostra escola.

Finalment, com que volien compartir l’experiència, ham exposat  la investigació als companys de 3r i ha estat una experiència molt positiva. Primer perquè les parelles TEI s’han trobat i perquè molts nens han pogut reconèixer la seva llengua, ja que han acabat jugant a posar cançons i havien d’endevinar en quin idioma es cantaven.

Aquest dijous 21 de juny es tornaran a trobar per fer una activitat d’acomiadament d’aquest curs.