Català Español

Els alumnes de 5è participen a la Setmana de la Ciència de la URV

La setmana passada els alumnes de 5è de primària van anar a la Universitat Rovira i Virgili a fer dues activitats en el marc de la Setmana de la Ciència 2019 i que formen part del Projecte APQUA 4.

Casualment, els alumnes estan fent actualment el seu projecte titulat “Tecno Natura Misteriosa” i les activitats realitzades a la Setmana de la Ciència hi han estat molt relacionades.

Abans de l’inici de les activitats, els hi ha donat detalls de la taula periòdica ja que aquest 2019 és l’any internacional de la mateixa: fa 150 que el rus Dmtri Mendeléyev va crear la seva versió. En aquest sentit, han après on poder trobar elements de la taula periòdica al seu voltant.

Després, els alumnes s’han vestit de científics i han realitzat dues activitats:

  1. Quin producte té més vitamina C?
  2. Nano tecnologia i circuits elèctrics.

En el primer han fet un experiment per endevinar quin producte tenia més vitamina C. En el segon han pogut construir un circuit i els han parlat del significat de nanotecnologia i la seva importància.

Va ser un matí molt profitós i interessant, on van aprendre moltes coses fora de l’aula. A més, poder passejar i esmorzar a la universitat va ser també una gran experiència.