Català Español

Els alumnes de 4t, 5è i 6è de Primària envien cartes als nens i nenes del camp de refugiats de Petra Olympos a Grècia

La Salle Torreforta participa des de fa tres anys en la commemoració del Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP), que se celebrarà el proper mes de gener de 2017.

Ara bé, des de principi de curs, l’escola ha engegat un projecte relacionat amb la commemoració d’aquesta efemèride en què estan participant activament els alumnes de Cicle Superior de Primària. Concretament, el centre forma part de la iniciativa “Cartes per la Pau”, un projecte d’intercanvi de correspondència entre els alumnes de les escoles de Tarragona amb els nens i nenes del camp de refugiats de Petra Olympos a Grècia.

Així doncs, els alumnes de 5è i 6è, han estat veient documentals, fent jocs solidaris i, fins i tot, van participar a la xerrada d’en Joan Terol, un voluntari que aquest passat estiu va estar al camp de refugiats de Petra hi va apropar-los la realitat d’aquests 700 nens i nenes, que no tenen escola i que la vida els “ha jugat una mala passada”, tal i com va relatar el mateix Terol.

És per això que, a partir d’aquestes iniciatives, els alumnes de Cicle Superior i també els de 4t de Primària, han estat escrivint cartes per enviar a aquests nens amb l’objectiu d’acompanyar-los en aquests moments difícils, però també per despertat la capacitat d’empatia, de compromís, de solidaritat dels nostres alumnes, a la vegada que es potencia la competència comunicativa  en anglès, ja que les cartes les escriuen en aquest idioma.

A hores d’ara encara no s’han pogut enviar les cartes cap al camp, acompanyades per un full en blanc i un llapis, que han aportat els alumnes, perquè els nens i nenes refugiats puguin respondre’ls. Els alumnes de La Salle Torreforta estan molt il·lusionats esperant les respostes, però sembla que aquestes tardaran una mica més del que estava previst, ja que durant els darrers dies el camp de refugiats de Petra s’ha hagut de traslladar a causa del fred i caldrà esperar per fer l’enviament.

Des de La Salle Torreforta desitgem que tots aquests nens i nenes rebin les paraules dels nostres alumnes tan aviat com sigui possible.

El DENIP és una jornada educativa adreçada a l’alumnat dels centres educatius del municipi que commemora la mort del líder pacifista Mahatma Gandhi (2 d’octubre de 1869-30 de gener de 1948) i que està dinamitzada per mestres i professors de les escoles de la ciutat, Intermon Oxfman i l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona.