Els alumnes de química de 4t d’ESO han participat en unes xerrades, que s’han fet a l’escola, sota el títol Les reaccions químiques que ens envolten i La Química i la cuina.
La xerrades, que desenvolupen temes d’interès científic relacionats amb la química, estan organitzades per la Facultat de Química de la Universitat Rovira i Virgili (URV), i les ponents són la Dra. Marta Calull i la Dra Carme Aguilar, respectivament.
A la primera xerrada se’ls han explicat les reaccions químiques que tenen lloc en el nostre entorn més proper: la cuina, els protectors solars, la combustió dels cotxes, quines reaccions participen en la destrucció de la cap d’Ozò i el canvi climàtic, per què s’enfosqueixen els vidres amb la claror del carrer i es tornen clares dins de casa…
Pel que fa a la segona xerrada, sobre la cuina, han pogut veure com la cuina és un gran laboratori on tenen lloc moltes reaccions químiques. Tot i que des de fa anys es coneixen els processos involucrats en l’elaboració d’alguns aliments, en els darrers temps hi ha hagut una gran revolució en l’àmbit culinari. Cada cop més xefs estan innovant a les seves cuines emprant reactius o aparells que es poden trobar en laboratoris químics amb la finalitat de crear plats originals.
Han sentit a parlar sobre la reacció de Mailard, de la caramel·lització, de la desnaturalització, de com es fan les “papas arrugas”, mitjançant l’osmosi, de l’esferificació i de la criocuina.
Ens agrada saber de tu
Oferta educativa
Serveis de l'escola
© 2022 La Salle Torreforta · Avís legal · Política de privadesa · Política de cookies · Creaescola.com