Català Español

Finalitza la primera fase del Programa Ciudades Patrimonio amb l’acollida d’un grup d’alumnes d’ESO de Conca

Després de tres dies molt intensos i sense gaire descans, el grup de més d’una vintena de nois i noies de 1r d’ESO de l’escola C. E. Sta. María de la Expectación ha tornat cap a Conca aquest divendres a la tarda.

Aquest grup d’estudiants ha compartit tres dies intensos dies amb set alumnes de La Salle Torreforta, de 2n, 3r i 4t d’ESO, que van ser seleccionats per representar Tarragona en el Programa Ciudades Patrimonio de la Humanidad.

Així doncs, des d’aquest dimecres i fins aquest divendres al migdia, els joves tarragonins han estat fent d’amfitrions i guies dels alumnes de l’escola de Conca que visitaven per primera vegada la ciutat. De fet, ells han estat els encarregats de dissenyar la planificació que han anat seguint durant els tres dies i que els ha dut a llocs com la Part Alta, el campanar de la Catedral, el Serrallo i, fins i tot, un assaig casteller.

El programa, però, no acaba aquí. Els dies 30 i 31 de març i 1 d’abril els alumnes de La Salle Torreforta els hi tornaran la visita a Conca.

Aquesta iniciativa, impulsada pel grup de Ciudades Patrimonio de la Humanidad, té com a objectiu que els alumnes que viuen a les ciutats que són Patrimoni Mundial aprenguin a conèixer i a valorar no només el patrimoni que tenen al seu propi municipi, si no també el de la resta de ciutat que tenen el mateix títol. És per això que es promouen aquests tipus d’activitats didàctiques, dirigides pel professorat, però impulsades pels alumnes, que inclouen viatges culturals entre els escolars.