Català Español

[GALERIA DE FOTOS] Un grup d’alumnes i professors de La Salle Torreforta fa l’últim tram del Camí de Sant Jaume

Aquest diumenge 30 de juny, un grup de 23 alumnes i cinc professors de La Salle Torreforta ha sortit des de l’estació del Camp de Tarragona en direcció a Sarria per tal de fer l’últim tram del Camí de Sant Jaume.

Durant els pròxims dies, recorreran les cinc etapes que separen Sarria (Lugo) de Compostela.

La idea del viatge és caminar durant els matins, mentre que a les tardes seran per descansar o per fer alguna activitat. De fet, aquest dilluns 1 de juliol, tot just arribar a Sarria, ja han començat a fer camí.

Anirem seguint les etapes i informant d’aquest gran repte que s’han proposat.

Molt bon Camino!

PRIMERA ETAPA

Aquest dilluns 1 de juliol, alumnes i professors van recòrrer la distància que separa Sarria de Porto Marin. Van començar a caminar a les 10 hores, just després de l’arribada del tren, i cap a dos quarts de cinc havien arribat a la destinació del dia.

Van aprofitar la tarda per fer una activitat que havien preparat per equips i també van col·laborar entre tots per fer-se el sopar. A les 22.30 hores ja dormia tothom.

Aquest dimarts 2 de juliol, a les 5 de la matinada han sonat els despertadors i han començat el camí per arribar fins a Palas de Rei. En aquesta segona etapa recorreran 25 quilòmetres.

SEGONA ETAPA

Aquest dimarts 2 de juliol, els peregrins van recòrrer la distància que separa Porto Marin de Palas del Rei. Va ser una etapa força dura, en què va començar a sortir alguna llaga als peus d’algú, però tothom està molt il·lusionat pel completar el camí que els queda per arribar a Santiago de Compostela.

A la tarda, van aprofitar l’estona lliure per fer jocs tradicionals i just abans de dormir, després del sopar que s’havien preparat ells mateixos, van rebre una polsera per recordar sempre aquesta aventura.

Avui estan fent l’etapa que va de Palas del Rei a Ribadiso, on hi ha l’arberg on passaran la nit.

TERCERA ETAPA

El dimecres 3 de juliol, els nostres peregrins van haver de superar l’etapa més llarga i dura del Camí. Amb un recorregut de gairebé 30 quilòmetres, van cobrir la distància entre Palas del Rei i Ribadiso. Va ser una etapa amb molts alts i baixos i força cansada per a tots.

Per sort, quan van arribar es van trobar el dinar fet i a la tarda van poder descansant fent un taller de samarretes, ja que l’objectiu és arribar aquest divendres a Santiago vestint tots la mateixa samarreta. A la nit també van tenir premi, amb una bona barbacoa per tornar a carregar piles.

Aquest dijous estan fent la quarta etapa, que va des de Ribadiso fins a O Pedrouzo, des d’on només els quedaran 20 quilòmetres per arribar a Santiago. Molta força!

QUARTA ETAPA

Dijous 4 de juliol, els peregrins de La Salle Torreforta van fer l’etapa entre Ribadiso fins a O Pedrouzo, on van arribar abans de dinar. Allotjats en un càmping van tenir l’oportunitat de banyar-se a la piscina mentre esperaven per dinar, cosa que van agrair moltíssim!

A la tarda, després de descansar, van fer una guerra d’aigua, una activitat que havia organitzat un grup d’alumnes i que va ser molt ben rebuda. A continuació, van fer una mica de balanç de tot el viscut fins ara per intentar millorar de cara a edicions posteriors.

Aquest divendres 5 de juliol, després d’aixecar-se a les cinc del matí, estan fent la darrera etapa que els portarà fins a Santiago de Compostela!

CINQUENA ETAPA I ESTADA A SANTIAGO

El divendres 5 de juliol va ser el dia que els peregrins van completar l’últim tram del camí des de O Pedrouzo fins a Santiago, on van arribar cap al migdia.

La primera tarda a Santiago van aprofitar per descobrir la ciutat i, com no, recollir la Compostelana que els acredita com a peregrins que han recorregut els darrers 100 quilòmetres del camí.

Dissabte van assistir a la missa compostelana i van llegir una invocació al Sant. Ara bé, les obres a la Catedral els van deixar sense poder contemplar el tradicional botafumeiro (així que, hauran de repetir l’experiència!)

La darrera nit a Santiago el professorat havia preparat diverses sorpreses per als alumnes. Per començar, van sopar pizza i, a continuació, cadascun d’ells va llegir una carta que havien escrit els seus pares abans que comencessin el Camí de Sant Jaume i on els hi parlaven de totes les seves fortaleses i virtuts i també de l’etapa que estan a punt de començar fora de La Salle Torreforta.

Finalment, el diumenge va ser un dia de trasllat, ja que van passar tota la jornada a bord del tren que al vespre els va deixar a l’Estació del Camp de Tarragona, on els esperaven totes les famílies.

Enhorabona per haver completat aquest gran repte!