Català Español

La Salle Torreforta celebra el Dia Escolar de la No Violència i Pau (DENIP)

Com cada 30 de gener, en commemoració de la mort del líder pacifista Mahatma Gandhi, aquest dimecres s’ha commemorat el Dia Escolar de la No Violència i Pau (DENIP) i, un any més, La Salle Torreforta s’ha afegit als actes de celebració d’aquesta jornada que busca promoure la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau.

Durant el matí els alumnes de 4t de Primària i els que conformen la coral, s’han traslladat fins al Palau de Congressos on s’ha fet un acte on han participat més de 700 alumnes d’una dotzena de centres educatius de la ciutat.

D’altra banda, a la tarda al pati de l’escola, s’ha fet una celebració on s’ha convidat a tota la comunitat educativa. L’objectiu ha estat transmetre la importància de mirar amb d’altres ulls la realitat que hi ha al món i, així, poder reaccionar i intentar fer un món millor.

Així doncs, sota el lema Obre els ulls, cada classe ha enganxat en unes ulleres gegants aquestes persones properes a ells que han fet algun gest per la pau, mentre que a dins d’una caixa han posat paraules de significat contrari a pau.

D’aquesta manera s’ha construït un mur contrari a la pau que s’ha destruït per tal que aparaguessin les ulleres gegants.

L’acte ha comptat amb la participació directa d’un representant de cada membre de la comunitat educativa (alumnes, professors, PAS, AMPA, agrupament escolta GELSTO i pares i mares). A més, tots els familiars que ho han volgut han pogut deixar el seu desig escrit en el gran mural.