Català Español

La Salle Torreforta quadruplica el nombre de donacions de sang en el barri durant una campanya organitzada per grup d’alumnes

La Salle Torreforta ha quadruplicat avui el nombre de donacions de sang en el barri durant la campanya que ha impulsat un grup d’alumnes de 4t d’ESO, una iniciativa emmarcada en uns dels projectes de FAIG (Aprenentatge-Servei) que realitzen a l’escola.

Així doncs, més de noranta persones han passat pel teatre de l’escola per participar aquesta tarda en aquest projecte. El centre educatiu assegura que ha estat un tot èxit i que, segurament, l’any vinent repetiran aquesta tasca amb altres alumnes.

Cada dia calen 1.000 donacions per garantir que tothom tingui sang quan en necessita. I és per això que l’equip d’estudiants convida a tothom a salvar vides i a donar sang.

El FAIG és una assignatura que es fa a tots els cursos de l’ESO en què els alumnes treballen per grups, amb l’objectiu de fomentar l’aprenentatge cooperatiu, desenvolupant diferents projectes que acostumen a acabar amb una presentació pública davant dels seus companys, una presentació que en moltes ocasions és en anglès.

A 4t d’ESO a partir de mig curs es comença a desenvolupar dins del FAIG el que s’anomena Projecte d’Aprenentatge i Servei (APS), en què cada grup d’alumnes escull una entitat o un grup de persones a qui pot ajudar o amb qui pot col·laborar per prestar-los algun servei.