Català Español

La Salle Torreforta s’afegeix a la celebració del DENIP amb actes dins i fora de l’escola

Com cada 30 de gener, en commemoració de la mort del líder pacifista Mahatma Gandhi, aquest dimarts s’ha commemorat el Dia Escolar de la No Violència i Pau (DENIP) i, un any més, La Salle Torreforta s’ha afegit als actes de celebració d’aquesta jornada que busca promoure la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau.

Durant el matí els alumnes de 4t de Primària i els que conformen la coral, s’han traslladat fins al Palau de Congressos on s’ha fet un acte que portava per títol “La convivència s’aprèn” i on han participat més de 700 alumnes d’una dotzena de centres educatius de la ciutat.

És més, l’activitat principal d’aquest any ha estat fet una cadena de la convivència. A La Salle Torreforta els actes relacionats amb aquesta cadena van començar durant el primer trimestre, durant el qual el centre va rebre la visita de membre de La Muntanyeta i, posteriorment, alguns dels nostres alumnes van desplaçar-se fins a l’IES Torreforta on van realitzar jocs romans i manualitats.

Una cadena solidària a l’escola

D’altra banda, durant la tarda a l’escola s’ha volgut transmetre la importància de la convivència per a fer un món de PAU sota el lema #PASSALAPAU.
És per això que s’ha fet una cadena solidària per simbolitzat l’ajuda que d’alguna manera proporciones a la persona que tens al costat i que, aquesta persona, pot continuar la cadena ajudant a d’altres. No només hi han participat els alumnes, sinó que també s’ha comptat amb la col·laboració de les famílies de l’escola.
A més, durant la setmana els alumnes han treballat el tema i han escrit uns desitjos de PAU i els seus noms en unes samarretes, que s’han penjat presidint l’acte. Un acte on un representant de cada entitat de la comunitat educativa (alumnes, professors, PAS, AMPA, agrupament escolta GELSTO i pares i mares) ha format el lema #PASSALAPAU.