Català Español

Projecte “Mapa d’actius en salut 2015” amb 3r

A partir del dilluns 11 de maig es pot veure al Centre Cívic de Torreforta una mostra del treball realitzat pels alumnes de 3er de primària de l’Escola La Salle Torreforta, els alumnes de 4rt i 6è de primària de l’Escola El Miracle i els estudiants del Cicle Formatiu d’Integració Social de L’Institut Vidal i Barraquer
Aquest “ Mapa d’actius en salut 2015” és un projecte impulsat pel Servei de Promoció de la Salut de l’Ajuntament de Tarragona, amb l’objectiu de que els escolars identifiquin els actius de salut de la seva comunitat, es a dir els serveis i recursos que oferta la ciutat així com els hàbits del dia a dia.
La salut s’ha d’entendre com un concepte ampli, que és responsabilitat de tots nosaltres, les famílies, els veïns i de tota la comunitat. Per això els infants van aplicar els coneixements adquirits al seu context immediat, amb col·laboració amb les seves famílies en l’aportació de fotografies o dibuixos dels seus actius en salut. Un cop identificats els recursos, van reflexionar sobre els seus drets, la seva accessibilitat o la seva importància, i els van enganxar als taulells, etiquetant-los amb un número.
Per poder compartir aquesta experiència van plasmar en un mural el seus pensaments i la importància que tenen per a ells i elles els seus recursos en salut, on han quedat registrats classificats, numerats i etiquetats en diferents colors segons siguin persones, associacions, espais, oci, empreses o recursos de protecció i ajuda a la comunitat.
L’exposició s’emmarca en una iniciativa de Tarragona Saludable per millorar i promocionar la salut dels tarragonins. La mostra amb tots els treballs realitzats i que en presenta els resultats, es va poder veure al més d’abril a l’Institut Municipal d’Educació i durant aquest més de maig estarà exposat al Centre Cívic Municipal de Torreforta, en Pl. Tarragonès s/n, en horari de dilluns a divendres de 8h a 21h i dissabte de 9h a 14h.

actius