Català Español

V Certamen Olga Xirinacs i presentació del treball de les emocions

Un any més la nostra escola ha participat al V Certamen Literari Infantil i Juvenil Olga Xirinacs on han participat les escoles i instituts dels barris de Ponent i que està organitzat pel Pla Educatiu de l’Entorn de Tarragona.

Avui, 26 d’abril ens hem connectat les escoles per a poder conèixer els guanyadors i guanyadores de cada categoria, fent-se també la corresponent entrega dels premis. Ha estat un acte molt emocionant i s’ha comptat amb la presència de la nostra escriptora tarragonina Olga Xirinacs.

A nostra escola volem felicitar a tots el participants i concretament a:

  • Júlia Gómez Sánchez per ser finalista amb seu treball: “Els colors”
  • Oriana Jiménez Castrillón per ser finalista amb el seu treball: “Les portes misterioses”
  • Maia Giménez Moreno per ser finalista amb “La promesa d’Aroha”
  • Elisabeth Benítez Artacho pel primer premi de Cicle Superior de Primària amb “Segur que ets un llibre?”
  • Carla Rozas Navas pel primer premi del primer Cicle de Secundària amb “L’esforç, la clau de l’èxit”.
  • Beth Manero Vargas per ser finalista amb “Una nova etapa a la meva vida”
  • Verònica Ruiz Soria pel primer premi del segon Cicle de Secundària amb el seu treball: “Una dolça lliçó”

A l’entrega de premis hem pogut gaudir de la lectura d’un fragment dels primers premis.

A més, durant l’acte hem pogut visualitzar el documental realitzat per les escoles i instituts de la zona de Ponent sota el tema de “Les emocions”. Ja fa uns mesos que cada escola va treballar una emoció diferent i els alumnes de 4t i 6è que són els que han participat en aquest projecte, van escollir “La felicitat”.

Durant aquest curs s’ha treballat aquest sentiment des de moltes vessants (cançons, redaccions, dinàmiques de grups, …) Els alumnes de 4t van concretar el seu treball amb ritmes i sons que es relacionaven amb aquesta emoció i els de 6è van voler construir un “Passadís BE HAPPY” amb frases motivadores, globus, dibuixos,… perquè l’objectiu era que la persona que hi entrés, se sentís molt alegre.

Llavors, els enregistraments musicals de 4t, el vídeo del passadís de 6è i un making off han estat els fruits del nostre treball del sentiment i s’han fusionat amb els sentiments dels alumnes d’ altres escoles i instituts, sent el documental que hem vist, el resultat ben creatiu de tot plegat.