Català Español

Xerrades virtuals d’orientació pels alumnes de 4t d’ESO

Aquesta setmana ha començat el període de preincripció per infantil, primària i ESO, però aquestes famílies no són les úniques que pensen en el seu futur.

I és que, fa mesos que els alumnes de 4t d’ESO pensen i valoren què volen seguir estudiant un cop acabin el curs a La Salle Torreforta. Hi ha moltes opcions i, a vegades, costa decidir-se! Després de molts anys a les aules de La Salle, mai han hagut de decidir un canvi tan gran.

Des de l’escola, especialment el tutor i la tutora, intenten acompanyar-los en aquesta gran decisió. Al llarg de tot el curs, bona part de les tutories (grupals i individuals) s’han dedicat a treballar aquest tema: estudi d’opcions, visita a centres de diferent oferta acadèmica, l’informe psicopedagògic de La Salle, reunions i entrevistes amb famílies i alumnes, consell orientador, etc.

Evidentment la decisió final és de la família i l’alumne, però la intenció del centre és ajudar-los fins a l’últim dia.

Quan falta poc per les preinscripcions de Batxillerat i Cicles Formatius, s’han realitzat vídeo conferències amb dos centres per si, aquesta informació, pot ajudar als alumnes a acabar de prendre la decisió.

En Jordi Gomà, coordinador de Batxillerat de La Salle Tarragona, va explicar-los els diferents itineraris de batxillerat possibles, el funcionament de les Proves d’Accés a la Universitat, com es calcula la nota d’accés, etc. Per altra banda, diferents professors de l’Escola Joan XXIII van explicar la seva oferta educativa.

Esperem que els alumnes més grans de l’escola acabin de decidir-se i puguin accedir als estudis que desitgin. Molts ànims a tots en la decisió final!